betöltés folyamatban...

Gyakran ismételt kérdések

1) Mi az a PayPal?

A PayPal lehetővé teszi egyének és vállalkozások számára elektronikus pénz online küldését, illetve fogadását. Ezenfelül egyéb pénzügyi és kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújt ügyfelei számára.

További hasznos tudnivalókat itt találsz: https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/ua/servicedescription-full#1

2) Miért a PayPal-t választottuk?

Szerettük volna a magánszemélyeket közvetlen, ugyanakkor biztonságos módon összekötni és a PayPal rendszere bizonyult a legideálisabbnak erre a célra. Illetve fontos szempont volt, hogy egy nemzetközileg is széles körben elismert és használt kifizetési platformot válasszunk.

3) Hogyan tudok PayPal fiókot létrehozni és aktiválni azt?

Ahhoz, hogy kampányt tudj feltölteni a GiveMyChance oldalára elengedhetetlen, hogy aktív PayPal fiókkal rendelkezz. 

A Regisztráció és a fiók aktiválásának a folyamata a következő:

1. A https://www.paypal.com/hu/home oldalon a „Regisztráció” gombra kattintva megadjuk a kért adatokat.

2. Majd továbblépve az „Első lépések”-nél adjuk meg bankkártyánk adatait. (ez már a fiók aktiválásának a része)

3. Amikor hozzáadod a bankkártyát egy próbatranzakciót fog végezni a Paypal a bankkártyán, hogy megbizonyosodjon róla, hogy élő bankkártyát akarsz hozzárendelni a Paypal fiókhoz. A próbatranzakció egy 0ft-os összegű tranzakció kezdemènyezèsèvel fog járni, amit a bankodba belèpve jóvà kell hagynod. Ezzel válik megerősítetté a Paypal fiókod.

Minden magyar nyelven található ezen az oldalon, és használata nem csak egyszerű, hanem teljesen biztonságos is, az egész világon használt és elfogadott rendszer.

4) Hogyan tudok másokat támogatni?

Ahhoz, hogy másokat támogass első lépésként regisztrálj az oldalon. Ez is egy nagyon gyors folyamat, mindössze 1 percedet veszi igénybe. Amint aktív GiveMyChance profil-lal rendelkezel, máris indulhat a támogatás. A jó hír, hogy Támogatóként PayPal fiókkal és bankkártyás fizetéssel egyaránt tudsz adományozni. 

5) Miért kell regisztrálnom magamat Támogatóként?

Azért kötöttük regisztrációhoz a Támogatói oldalt is, hogy a biztonságos felhasználást ezzel is erősítsük. A regisztrációhoz csupán a nevedet (lehet becenév is), az email címedet és egy jelszót kell megadnod, vagyis nagyon gyors és egyszerű a folyamat, nagyjából 1 perc

6) Miért kell regisztrálnom magamat Kampányolóként?

Mert a GiveMyChance elkötelezett abban, hogy a támogatások biztonságosan megérkezzenek a kampányolóhoz, melyet ebben a formában tudunk ellenőrizni. Amellett marketing támogatás nyújtunk a kampányolóknak, hogy minél eredményesebben, gyorsabban megvalósuljanak az általuk kitűzött célok.

A regisztrációhoz csupán a nevedet (lehet becenév is), email címedet és egy jelszót kell megadnod, vagyis nagyon gyors és egyszerű a folyamat, nagyjából 1 perc.

7) Hogyan tudok regisztrálni?

A főoldal legtetején, jobb oldalon találod meg a 'Belépés/Regisztráció' gombot (ez a 'Támogatóknak' gomb mellett helyezkedik el). Amint rákattintasz, az ablak legalsó részén középen megtalálod a 'Regisztráció' gombot. Kattints rá és töltsd ki az adatokat. A neved (lehet becenév is), az email címed és egy jelszó megadása kötelező. Ha ezen mezők kitöltésével megvagy, kattints a 'Regisztráció' gombra. A megadott email címre azonnal küldünk egy üzenetet, amelyben egy linket találsz. Erre kattintva tudod aktiválni a regisztrációd. Ha fél órán belül nem kapnád meg, kérjük ellenőrizd a Spam mappát is az email fiókodban, előfordulhat, hogy oda érkezik az aktivációs email. Ezután be tudsz lépni és indulhat is a kampányfeltöltés vagy a támogatás.

8) Hogyan tudok kampányt létrehozni?

Amint sikeresen regisztráltál és beléptél a GiveMyChance profilodba, klikkelj a 'Kampányaim' gombra, ott pedig a 'Kampány létrehozása' gombra és máris kezdheted a kampányod feltöltését az oldalra. Fontos, hogy a végleges feltöltéshez aktív PayPal fiók megadására van szükség, ahova a támogatásokat gyűjtöd majd. A PayPal fiók aktiválásának folyamatát a 3. pontban részlezetezzük.

9) Mi az a 'Jutalomrendszer' ?

Szeretnéd megjutalmazni adományozóidat, így is ösztönözve őket az ügyed támogatására? Két opciót is kínál számodra a GiveMyChance rendszere:

1. típus: Ennél a típusnál lehetőséged van bármennyi és akár többféle jutalom beállítására, melyekhez fix összegeket tudsz hozzárendelni. Emellett egyéb összeg adományozására is van lehetősége a támogatóidnak.

2. típus: Ennél a típusnál is lehetőséged van bármennyi és akár többféle jutalom beállítására, melyekhez fix összegeket tudsz hozzárendelni. Emellett egyéb összeg adományozására NINCS lehetősége a támogatóidnak.

Ügyelj arra, hogy a beállított jutalomrendszer típusa később már nem változtatható! Vagyis, ha esetleg a kiválaszott típus helyett mégis a másik opció számodra az ideálisabb, töröld az elsőt és hozz létre egy másik kampányt.

10) Mi a teendőm, amikor már feltöltöttem a kampányomat?

Amint sikeresen feltöltötted a kampányodat generálódik egy 'Megosztható link', amire rákattintva láthatóvá válik a kampányod és támogatni is tudják azok a személyek, akiknek ezt a 'Megosztható link'-et elküldöd valamilyen módon. Ezt megteheted emailben, sms-ben, bármilyen üzenetküldési applikáción keresztül és rákattintva látják a kampányodat és támogatni is tudják azt. Fontos tudonod, hogy csak akkor jelenik meg a kampányod a GiveMyChance oldalán a többi kampány között, ha elérte a 30.000 Ft összegyűjtött összeget. Addig is a 'Megosztható link'-et juttasd el minél több emberhez, hogy minél hamarabb összegyűljön a 30.000 Ft. Érdemes észben tartanod, hogy a kampányod sikeressége nagyban rajtad, illetve a Csapattagjaidon múlik. Azért mert a GiveMyChance oldalán már látható, nem biztos, hogy eléri a kitűzött célodat, ha nem foglalkozol vele. Ezért tanácsoljuk, hogy folyamatosan dolgozz vele és juttasd el minél több emberhez a 'Megosztható link'-et - a közösségi média felületeiden, emailben, üzenetben, stb.

11) Kik a Csapattagok?

A kampányaidat nem feltétlenül egyedül kell létrehoznod, meghívhatsz másokat is, akiknek szintén fontos ez az ügy. Így ők is népszerűsíteni fogják azt a saját felületeiken, ezzel pedig az eredményt is többszörzhetitek. Csapattagokat a kampányodba belépve, lejjebb görgetve tudsz meghívni a nevük és e-mail címük megadásával.

12) Mi az a Co-operatív kampány?

Amikor egy ismerősöd létrehoz egy kampányt, lehetősége van másokat is meghívni, így gyakorlatilag egy csapatot létrehozva többszörös erőbedobással tudjátok a kampány sikerességét előremozdítani. Amikor valaki meghív csapattagnak a kampányába egy e-mailben automatikusan értesítünk erről és a te döntésed, hogy elvállalod-e a lehetőséget. Az e-mailben lévő linkre kattintva tudod megnézni a kampány részleteit és a profilodba belépve tudod jóváhagyni a felkérést.

13) Miért nem jelent meg a kampányom az oldalon, pedig már sikeresen létrehoztam?

Amikor létrehozol egy kampányt, először arra kérünk, juttasd el a családtagjaidhoz, ismerőseidhez a közösségi média oldala(i)don megosztva, emailben, üzenetben elküldve a 'Megosztható link'-et, ami a sikeres kampányfeltöltést követően automatikusan generálódik. Erre a 'Megosztható link'-re kattintva láthatóvá válik a kampányod és támogatni is tudják azok a személyek, akiknek ezt a 'Megosztható link'-et elküldöd valamilyen formában. Fontos tudnod, hogy csak akkor jelenik meg a kampányod a GiveMyChance oldalán a többi kampány között, ha elérte a 30.000 Ft összegyűjtött összeget. Addig is a 'Megosztható link'-et juttasd el minél több emberhez, hogy minél hamarabb összegyűljön a 30.000 Ft. Érdemes észben tartanod, hogy a kampányod sikeressége nagyban rajtad, illetve a Csapattagjaidon múlik. Azért mert a GiveMyChance oldalán már látható, nem biztos, hogy eléri a kitűzött célodat, ha nem foglalkozol vele. Ezért tanácsoljuk, hogy folyamatosan dolgozz vele és juttasd el minél több emberhez a 'Megosztható link'-et - a közösségi média felületeiden, emailben, üzenetben, stb.

14) Mikor jelenik meg a kampányom az oldalon is?

Amikor a beérkező támogatások elérik a 30.000 Ft-ot, a kampányod automatikusan megjelenik a GiveMyChance oldalán a többi kampány között. A www.givemychance.com népszerűsítéséért folyamatos marketing tevékenységet végzünk. Azért építettük be ezt az értékhatárt, mert tapasztalataink szerint a Támogatók szívesebben állnak olyan ügyek mellé, amikre már érkezett valamennyi támogatás.

15) Mikor férek hozzá az utalt támogatásokhoz?

Azonnal megérkezik a támogatás az aktív PayPal számládra.

16) Akkor is hozzáférek a támogatáshoz, ha nem érem el a 30.000 Ft-os határt?

Természetesen igen, mivel a PayPal számládon azonnal megjelenik a támogatás összege. A 30.000 Ft-os határ csak annak a feltétele, hogy kampányod megjelenjen a GiveMyChance oldalán.

17) Meddig érkezhet támogatás egy kampányra?

A kampány indításakor beállított határidőig érkezhetnek támogatások egy adott kampányra 'zárt végű' kampány esetén. Amennyiben a kampány 'folyamatos', vagyis nincs egy konkrét lejárati dátum megadva, folyamatosan érkezhetnek rá támogatások, amíg az a felhasználó nem törli azt.

18) Mit jelent az, hogy egy kampány 'zárt végű'?

Amikor a kampányod feltöltésénél azt jelölöd be, hogy 'zárt végű' legyen meg kell adnod egy konkrét lejárati dátumot (az eddigi statisztikák szerint a sikeres kampányok hossza nem több 45 napnál!). A kampány indításakor beállított határidőig érkezhetnek támogatások egy adott kampányra 'zárt végű' kampány esetén.

19) Mit jelent az, hogy egy kampány 'folyamatos'?

Amikor a kampányod feltöltésénél azt jelölöd be, hogy 'folyamatos' legyen nem kell megdnod fix lejárati dátumot. Ebben az esetben folyamatosan érkezhetnek rá támogatások, amíg azt nem törlöd.

20) Mi történik, ha a kampányom lejárata előtt elérem a kitűzött célt (pénzösszeget)?

A jó hírünk az, hogy a kampány lejáratáig a meghatározott összegen felül is tudsz tovább gyűjteni, ez automatikus, külön teendő nincs vele.

21) Hogyan jár le a kampányom?

Ha a kampányod 'zárt végű', akkor a megadott lejárati dátumot követően automatikusan lekerül a többi kampány közül a GiveMyChance oldaláról - egyéb teendő nincsen vele. Ha valamiért a kampányod nem járt sikerrel bármikor meghosszabbíthatod a lejárati dátumot. Ebben az esetben azt javasoljuk gondold végig vajon mit kellene módosítanod a kampányodon, hogy sikeresebb legyen?

22) Mi történik a lejárt kampányommal? 

Azok a kampányok, melyek elérték a célösszeget, tovább élnek a GiveMyChance oldalán anonimizált formában, hogy jó például szolgáljanak a jövőbeli segítséget kérőknek. A célt nem ért 'zárt végű' kampányok pedig a megadott lejárati dátumot követően automatikusan lekerülnek a többi kampány közül a GiveMyChance oldaláról - egyéb teendő nincsen vele. Ha valamiért a kampányod nem járt sikerrel, bármikor meghosszabbíthatod a lejárati dátumot. Ebben az esetben azt javasoljuk gondold végig vajon mit kellene módosítanod a kampányodon, hogy sikeresebb legyen?

23) Mi a teendőm a leejárt kampányommal?

A célt nem ért 'zárt végű' kampányok pedig a megadott lejárati dátumot követően automatikusan lekerülnek a többi kampány közül a GiveMyChance oldaláról - egyéb teendő nincsen vele. Ha valamiért a kampányod nem járt sikerrel bármikor meghosszabbíthatod a lejárati dátumot. Ebben az esetben azt javasoljuk gondold végig vajon mit kellene módosítanod a kampányodon, hogy sikeresebb legyen? Amennyiben pedig úgy döntesz bármikor törölheted a profilodból.

Azok a kampányok, melyek elérték a célösszeget, tovább élnek a GiveMyChance oldalán anonimizált formában, hogy jó például szolgáljanak a leendő segítséget kérőknek.

24) A lezárult kampányom meddig jelenik meg az oldalon?

A lezárult - sikert nem ért - kampányok automatikusan eltűnnek az oldalról. A saját lezárt kampányodat természetesen megtalálod a GiveMyChance profilodban és akár tovább szerkesztheted azt. Azok a kampányok, melyek elérték a célösszeget, tovább élnek a GiveMyChance oldalán anonimizált formában, hogy jó például szolgáljanak a leendő segítséget kérőknek.

25) Lehet egyszerre több kampányom is egy időben?

Igen.

26) Hogyan módosíthatom a kampányomat?

Lépj be a GiveMyChance profilodba, kattints a 'Kampányaim' gombra, ott pedig a 'Saját kampányok' gombra. Válaszd ki a szerkeszteni kívánt kampányodat, kattints a 'Kampány adatok' gombra, majd pedig a 'Szerkesztés' gomb megnyomásával máris a kívánt felületen találod magadat, ahol elvégezheted a kívánt módosításokat.

27) Menet közben is módosíthatom a kampányomat?

Igen. A folyamatot az előző pont leírásában pontosan megtalálod.

28) Hogyan tudom törölni a kampányomat?

Lépj be a GiveMyChance profilodba, kattints a 'Kampányaim' gombra, ott pedig a 'Saját kampányok' gombra. Válaszd ki a törölni kívánt kampányodat, kattints a 'Kampány adatok' gombra, majd a 'Törlés' gombra kattintva tudod törölni a kampányodat. Amennyiben a kampányodra már érkezett támogatás és mégis törlöd, az összegyűjött összeg ettől függetlenül a tiéd.

29) Hogyan tudok új kampányt feltölteni?

Lépj be a GiveMyChance profilodba, kattints a 'Kampányaim' gombra, ott pedig a 'Saját kampányok' gombra. Ha ezzel megvagy kattints az 'Új kampány' gombra és rögtön a kívánt felületen találod magad, kezdheted is az új kampányod feltöltését.

30) Hogyan tudom törölni a profilomat?

Amennyiben magát a GiveMyChance profilodat szeretnéd törölni, írj az info@givemychance.com email címre és 5 munkanapon belül töröljük azt.

31) Hogyan és hova tudom elküldeni az észrevételeimet?

Észrevételeidet az info@givemychance.com email címre tudod üzenetben elküldeni.

32) Milyen díjai vannak az oldal használatának és hogyan kerülnek levonásra?

Az oldal használata DÍJMENTES a kampányolók számára, hogy ne terheljük őket költségekkel. A tranzakciós díjakat (bankköltség) pedig a Támogatók rendezik, így egyéb teendője egyik félnek sincsen. Példa tranzakciós díjakat részletezünk a lenti táblázatban – az információ csak tájékoztató jellegű:

Támogatási összeg (példák)

(minél magasabb arányaiban annál alacsonyabb a PayPal költség!)

PayPal költségek 

százalékos

PayPal költségek 

számszerű

Az összeg, ami tényleges utalásra kerül
   800 Ft (min támogatási összeg) 19,50% 156 Ft    956 Ft
 1000 Ft 17,20% 172 Ft  1172 Ft
 1200 Ft 15,75% 189 Ft  1389 Ft
 1500 Ft 14,20% 213 Ft  1713 Ft
 1800 Ft 13,20% 238 Ft  2038 Ft
 2000 Ft 12,40% 248 Ft  2248 Ft
 2500 Ft 10,60% 265 Ft  2765 Ft
 2800 Ft   9,82% 275 Ft  3075 Ft
 3000 Ft   9,40% 282 Ft  3282 Ft
 4000 Ft   7,90% 316 Ft  4316 Ft
 5000 Ft   7,02% 351 Ft  5351 Ft
10000 Ft   5,20% 520 Ft 10520 Ft
15000 Ft   4,60% 691 Ft 15691 Ft
20000 Ft   4,30% 860 Ft 20860 Ft